Home » Recepten » Soep

Pastinaak soep met gember en mierikswortel:

1 kg pastinaak

1 ui

1 stukje gemberwortel

1 stukje mierikswortel

1 ltr groentebouillon

citroen

 

Bereiding:

Schil de pastinaak en snijd in kleine stukjes.

Snijd de ui in kleine stukjes

Schil de mierikswortel en gemberwortel en snijd in kleine stukjes.

Fruit in 2 eetlepels olijfolie de ui, gemberwortel en mierikswortel,

Voeg na een paar minuten de in stukjes gesneden pastinaak toe en

1of 2 groentebouillontabletten

Giet hier 1 ltr gekookt water bij en breng aan de kook.

Laat ca 15minuten koken tot de pastinaak gaar is en pureer daarna met de staafmixer.

Breng opnieuw aan de kook, voeg nog wat peper en zout toe en een scheutje citroensap,

Dit maakt de soep lekker fris.

ook deze bijdrage is van Ans

Brandnetelsoep:

Deze soep heb ik gemaakt van de jonge topjes van de brandnetel.
Nu in het voorjaar, in overvloed te vinden op onze samentuin.

De topjes van de brandnetels plukken. 
Niet met blote handen aanraken vanwege het prikken, dus handschoenen aan. 
Thuis met heet water overgieten, zodat het prikken verdwijnt.
De soep maken door de topjes in olijfolie even te roerbakken, gekookt water toevoegen en een of meerdere bouillontabletten, ongeveer 10 minuten koken en dan met de staafmixer tot een gebonden soep mixen.
Verrassend smaakvol en heel gezond!

 

recept en foto van Ans