Door Ans is er een mooie taart gemaakt, een van de ingrediënten zijn de aardbeien uit de samentuin.

Kwarkcitroentaart:

500 gram magere kwark (1 groot bakje) 2 citroenen

4 eiwitten

110 gram fijne kristalsuiker

15 lange vingers

6 blaadjes gelatine Aardbeien

Bereiding:

De lange vingers in stukjes breken en onderin leggen Kwark vermengen met de suiker.

Eiwitten stijf kloppen.

Citroensap verwarmen, tegen de kook aan.

Gelatine laten weken in koud water, ca 4 minuten, tot het zacht is, goed uitknijpen en bij het citroensap doen, als pannetje van het vuur af is, meteen doorroeren zodat het niet klontert, weer op het vuur zetten, goed warm laten worden, iets laten afkoelen en door de kwark roeren, stijf geklopt eiwit erdoorheen en op de bodem van lange vingers gieten. De aardbeien in helften eerst rondom in het bakblik zetten, dan het kwarkmengsel erin gieten.

In de ijskast op laten stijven, liefst een nacht, is dan lekker stevig.

Als het opgesteven is de aardbeien in helften er bovenop leggen.